تماشا و دانلود فیلم سینمائی ارتفاع پست 1380 | درخواست مخاطب

فیلم سینمائی ارتفاع پست : فیلمی است ساختهٔ ابراهیم حاتمی‌کیا که در ۲ مرداد ۱۳۸۱ به نمایش درآمده‌است.

پرواز شماره ۱۴۹۳ اهواز-بندرعباس

داستان این فیلم بر اساس یک رویداد واقعی که در ۲۳ آذر ۱۳۷۹ در مسیر اهواز به بندرعباس انجام شد، ساخته شده‌بود.

اطلاعات فیلمخلاصه داستانعوامل فیلم و بازیگراندربار خالد حردانی

امتیاز : 7.05

تاریخ انتشار : 2002 = 1380

مدت زمان : 115 دقیقه

کشور : ایران

زبان : فارسی

ارتفاع پست

فیلم سینمائی ارتفاع پست :

قاسم، جنگ زده اي است كه در اثر مشكلات مالي تصميم مي گيرد با ربودن هواپيماي مقصد بندرعباس آن را به دوبي هدايت كند. او همسر باردار و پسر معلول خود، خواهر و برادرانش را نيز همراه كرده است، اما همسرش نرگس از ماجرا و تصميم قاسم باخبر است و بقيه براي يافتن كار و زندگي بهتر در محلي جديد با او همراه مي شوند قاسم براي اين كار اسلحه اي تهيه كرده كه در آخرين لحظات همسرش به او مي گويد كه آن را نياورده قاسم هم مجبور مي شود با حمله به يكي از محافظين هواپيما اسلحه او را تصاحب كند و با آن خلبان را تهديد مي كند تا هواپيما را به سمت دوبي منحرف كند، و اين در حالي است كه محافظ دوم ناگهان با آزاد كردن همكارش و كنترل هواپيما، مجدداً تغيير مسير مي دهد، اما نرگس در اين وضعيت اسلحه ي مخفي كرده را بيرون آورده و طي يك درگيري، به كمك برادرانش مجدداً كنترل هواپيما را به دست مي گيرند. همزمان با دنيا آمدن فرزند قاسم، هواپيما در محلي نامعلوم فرود اضطراري كرد. هر كدام از مسافرها آن محل را مكان مورد نظر خود مي بيند. .

پرواز شماره ۱۴۹۳ اهواز – بندرعباس

در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۷۹ یک هواپیمای یاک-۴۰ با شماره پرواز ۱۴۹۳ در مسیر اهواز به بندرعباس توسط خالد حردانی و تعدادی از اقوام وی مورد ربایش قرار گرفت که پس از درگیری با گار پرواز این هواپیماربایی ناکام ماند و همه اعضا دستگیر شدند. بعد این هواپیماربایی پرونده ای در این مورد تشکیل شد و متهمان پرونده به اعدام و حبس ابد محکوم شدند. فیلم ارتفاع پست بر اساس ماجرای واقعی این هواپیماربایی توسط ابراهیم حاتمی‌کیا ساخته‌شده‌است. هواپیماربایان دلیل این اقدام خود را فقر اقتصادی اعلام می‌کردند.

تصویر خالد حردانی در زندان اهواز
تصویر خالد حردانی در زندان اهواز

شرح ماوقع
پس پرواز شماره ۱۴۹۳ از فرودگاه بندر عباس به سمت اهواز در حالیکه هواپیما به مقصد خود در اهواز نزدیک می‌شد و ۱۰۰ کیلومتری اهواز نزدیک می‌شود. یکی از هواپیما ربایان با اعلام اینکه دچار دل‌درد شدید و حالت تهوع شده به سمت گارد پرواز رفت و به وی حمله کرد، از این فرد را با پنجه‌بوکس و ضربات دست مجروح کرد. پس از این رخداد سایر مأمورین گارد پرواز به یاری مأمور مجروح رفتند که سایر اعضای گروه به آنها حمله کردند. مهاجمین یک عدد تپانچه نیز در اختیار داشتند که یکی از آنها آنرا در جوراب خود پنهان کرده بود. تعداد هواپیما ربایان ۱۸ و ۲۳ نفر اعلام شده‌است. در طی این حادثه هم مهاجمین و هم مأمورین گارد مورد اصابت گلوله قرار گرفتند اما کسی کشته نشد.

 

پروندهٔ قضایی
خالد حردانی اتهام اقدام علیه امنیت ملی و اخلال در امنیت پرواز در ماجرای هواپیما ربایی در سال ۱۳۷۹ به اعدام محکوم شد. اما ۲ عضو دیگر به نام‌های فرهنگ و شهرام پورمنصوری به حبس ابد محکوم شدند. درحالیکه حکم اعدام خالد حردانی قطعی شده بود و در آستانه اعدام قرار داشت با دستور محمود هاشمی شاهرودی این اعدام در همان روز متوقف شد پس از توقف حکم اعدام توسط رئیس وقت قوه قضاییه این هواپیماربایان با ابراز پشیمانی و ندامت درخواست عفو کردند که پرونده آنان برای رسیدگی به کمیسیون عفو و بخشودگی فرستاده شد. اعضای کمیسیون عفو و بخشودگی نیز پس از رسیدگی اعدام خالد حردانی را به ۲۰ سال زندان و حکم ۲ برادر، شهرام و فرهنگ پورمنصوری را نیز از حبس ابد به ۱۵ سال زندان کاهش دادند.

 

تصویر خالد حردانی در زندان اهواز
تصویر خالد حردانی در زندان اهواز